Chitwan Tiger Tops

Een unieke homestay in NEPAL

Visit the site in:

CHITWAN TIGER TOPS is een unieke traditionale Tharu homestay en werkt samen met het boekingskantoor Ways To Explore Nepal in Chitwan, Sauraha en is gevestigd tussen twee stukken jungle in Chitwan National Park genaamd als plaats Madi. Chitwan Tiger Tops is geheel in locale Tharu stijl gebouwd.

WAYS TO EXPLORE NEPAL is een eerlijk boekingskantoor in het toeristische gedeelte van Chitwan, Sauraha hier kun je verschillende boekingen doen voor activiteiten in Sauraha of Madi.

Ook zet Chitwan Tiger Tops zich samen met Ways To Explore Nepal, en het goede doel Education for Change, in voor de lokale bevolking met als doel een betere toekomst te bewerkstelligen.

Bij ons kun je ook eventuele spullen die je wilt doneren voor de locale arme bevolking inleveren. Je kunt hierbij denken aan bv kleding, schoenen, schoolspullen, lang houdbaar voedsel, dagelijkse niet op recept verkrijgbare medicijnen, pleisters, verband, thermometers enz. Een geld-donatie in onze donatiepot mag natuurlijk ook. Wij zullen ervoor zorgen dat dit goed terecht komt en doen daar ook verslag over in een blog op onze site.

Bij ons zijn er ook opties voor vrijwilligerswerk in verschillende vormen zoals bv het geven van Engelse les aan kinderen, maar ook voor alles op het gebied van gezondheid om bv te laten zien wat het beroep als dokter of tandarts inhoudt en welke behandelingen daarbij komen kijken. Ook het lesgeven in computer vaardigheden behoort tot de mogelijkheden. Dit alles om een betere toekomst op de arbeidsmarkt te creëren.

Andere mogelijkheden zijn altijd in overleg bespreekbaar.
Voor studie over flora en fauna, individueel en groepen, zijn er ook mogelijkheden.

HOMESTAY

Chitwan Tiger Tops heeft een prachtig natuurgebied waar je kunt genieten van de vredige rust, de natuur en de wildlife. Het is de perfecte plek om Yoga en Meditatie te beoefenen, jezelf terug te trekken en terug te vinden. Daarnaast kun je de jungle intrekken met een ervaren gids.

Chitwan Tiger Tops is gebouwd in traditionale Tharu stijl. De Tharu-mensen zelf zeggen dat ze een volk van het bos zijn. In Chitwan hebben ze honderden jaren in de bossen gewoond. De Tharus gingen nooit naar het buitenland voor werk, een leven dat hen geïsoleerd hield. In dit isolement ontwikkelden ze een unieke cultuur vrij van de invloed van het aangrenzend India, of van de berggroepen van Nepal. De meest opvallende aspecten van hun omgeving zijn de versierde rijstbakken, kleurrijk beschilderde veranda’s en buitenmuren van hun huizen met alleen beschikbare materialen zoals klei, modder, mest en gras. Veel van het rijke ontwerp is geworteld in toegewijde activiteiten en wordt doorgegeven van de ene generatie op de volgende.

Ways To Explore Nepal

WAYS TO EXPLORE NEPAL is een betrouwbaar en eerlijk toeristen boekingskantoor in Chitwan National Park Sauraha.
Via dit kantoor kun je alle activiteiten boeken die er in Chitwan en daarbuiten te doen zijn.

Tevens kun je hier terecht voor de toeristenbus-tickets én vliegtickets.

Activiteiten met olifanten worden niet georganiseerd vanwege het welzijn van deze dieren.

OMGEVING

In de omgeving van Sauraha zie je nog gewoon de olifanten over straat lopen. Het is enorm indrukwekkend om deze prachtige dieren van zo dichtbij te kunnen zien. Helaas zijn er nog steeds mensen die er activiteiten mee willen doen.

Ook de neushoorn kun je op verschillende plaatsen tegen komen. De meeste hotels hebben daardoor ook een hek wat afgesloten kan worden in de nacht, het is nl. mogelijk dat er in de een neushoorn het terrein op komt. De neushoorn kun je ook makkelijk in de rivier zien baden. Dit is ook een reden dat de activiteiten in Sauraha niet alleen mogen worden gedaan van het leger en je vrijwel altijd een gids nodig hebt als je bepaalde gebieden in wilt.

In- en langs de rivier zijn er ook 2 soorten krokodillen te vinden, de vis-eter en de alles-eter.

Verder kun je hier herten, pauwen, apen, wilde olifanten, beren, wilde zwijnen, én heel bijzonder, de tijger in de Jungle vinden en daarnaast dan ook nog eens in de hele omgeving de meest prachtige vogels.

ACTIVITEITEN

De activiteiten die wij o.a. aanbieden zijn:

Jungle wandeltocht
Jungle Jeep safari
Avond wandeling in de omgeving van Sauraha
Avond fietstocht in Sauraha
Vogels spotten
Een nachtje slapen in de jungle
Kano tochten
Trekking naar de Himalaya
Trekking naar het Annapura Base Camp
Trekking door het Annapurna Circuit
Trekking door Mardi Himal
Poonhill Trek
Upperdang Gadi Trek
Blackhill Trekking
White water Rafting
Waterval bezoeken
Het 20.000 meer bezoeken per fiets
Fotografeer-toer
Het locale Tharu dorp bezoeken
Wandeling in de omgeving van Sauraha met als einddoel een zonsondergang-of opkomst.

Verder kun je bij ons terecht voor:
Bagage bewaring
Alle toeristenbus tickets
Het huren van een privé auto
Tuktuk vervoer
Chitwan Tiger Tops Homestay overnachtingen en activiteiten

Bovenstaande activiteiten zijn per stuk te boeken of als pakket
Voorbeeld van een pakket:
Chitwan National Park Tour Package

OVER ONS

Wij zijn Gabrielle en Kamal en dit is ons verhaal…

Nepal had nooit op mijn (Gabrielle) lijst van vakantie-oorden gestaan, maar ik belande in Nepal voor vrijwilligerswerk.

Na 10 dagen Nepal weer terug naar Nederland waar ik onderweg naar het vliegveld al heimwee kreeg. Zo nuchter als ik dacht te zijn zou dat ‘vanzelf wel over gaan’ als ik weer in Nederland thuis zou zijn. Gewoon weer naar je werk met de rest van de dagelijkse sleur. Dat ging echter niet zo….

De heimwee werd echter steeds erger en een maand later ben ik alweer terug gegaan. Dit keer geen rondreis of vrijwilligerswerk maar direct richting Chitwan, Sauraha gegaan. Op één van de eerste dagen ben ik Kamal tegen gekomen en wij zijn niet meer uit elkaar gegaan.

Een dagje Madi, daar zaten wij bij een homestay bovenin de rooftop, met een prachtig uitzicht op de rivier voor ons. Er gebeurde eigenlijk helemaal niets op dat moment, maar ik kreeg een gevoel over mij dat ik eigenlijk niet goed kan beschrijven en ik zei hardop tegen mijzelf…
“hier wil ik wel blijven”.

Het resultaat is dat dat wij samen uiteindelijk in Nepal, Madi onze Homestay ‘Chitwan Tiger Tops’ zijn begonnen.

BOEKINGEN

Via Ways To Explore Nepal zijn alle activiteiten te boeken, ook Chitwan Tiger Tops als Homestay met of zonder activiteit.
Mogelijk door gewoon binnen te lopen of een mail te sturen naar:
waystoexplorenepal@gmail.com of
chitwantigertops@gmail.com.

Individueel boeken naar Chitwan Tiger Tops is ook mogelijk via:

CONTACT

Information in English:
waystoexplorenepal@gmail.com

chitwantigertops@gmail.com
+977-9845648701 (call or whatsapp)

Informatie in het Nederlands:
chitwantigertops@gmail.com
+31-683614752 (whatsapp)

Volg Ways To Explore Nepal
of Chitwan Tiger Tops
ook via
Facebook, Instagram of YouTube

Privacy Verklaring/Cookiebeleid
© 2019 Chitwan Tiger Tops